Вчера на заседанието на Министерски съвет Мария Габриел и Николай Денков

...
Вчера на заседанието на Министерски съвет Мария Габриел и Николай Денков
Коментари Харесай

Галин Цоков с коментар за ротацията и оценката на министрите

Вчера на съвещанието на Министерски съвет Мария Габриел и Николай Денков влязоха дружно, което беше проява, че работят добре. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

" Ние сме се съсредоточили върху вършенето на работа. Отвътре нещата в държавното управление наподобяват умерено и има един доста добър ротационен климат в Министерски съвет. Екипите си извършват програмата ", добави той. 

В момента се приготвят синтезирано свършените задания, както и какво планираме за идващите месец, сподели Цоков във връзка оценката на министрите. 

Отпадането на държавните такси за университетите

Проф. Цоков изясни, че мярката ще коства към 150 млн. лева на Министерство на финансите. " Отпадането на таксите на студентите е обвързвано с политиката, залегнала в Конституцията - да се разшири достъпът на кандидат-студенти и образованието на студенти в границите на висшето обучение. "

" В хода на публичното разискване ще бъдат чути всички причини за какво ВУЗ-овете не желаят отпадане на държавните такси за образование на студенти. За да могат студентите да останат в България и да имат висше обучение, се постанова въвеждането на мярката ", разяснява проф. Галин Цоков. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР